IbbA

Architectenbureau(s): 

Opdrachtgever: 

  • Particulier

Bouwer: 

Realisatie: 

2011

Deze woning is gebouwd met de financiële regeling IbbA, ik bouw betaalbaar in Almere, een regeling die het ook voor starters die anders alleen kunnen huren, mogelijk maakt een eigen huis te bouwen.

IbbA, ofwel Ik bouw betaalbaar in Almere, is een speciale financiële regeling van gemeente Almere en Woonstichting de Key. Er zijn IbbA eengezinswoningen, maar ook appartementen voor degene die minder groot wil wonen. Amorstraat 9 maakt deel uit van een serie van 23 ontwerpen die in deze regeling kunnen vallen: “Haute Couture voor een confectieprijs”. Alle huizen zijn anders, iedere opdrachtgever heeft immers zijn eigen wensen, en ook de kavels zijn verschillend. De ontwerpen worden gekenmerkt door bijzondere metselwerkpatronen, hoge plafonds, en bovenlichten, waardoor de huizen een mooie licht inval hebben. De indeling verschilt per woning en wordt bepaald aan de hand van de wensen van de bewoners.

One of 23 different houses designed as “haute couture for an off-the peg price” and eligible for IbbA, an Almere funding scheme for first-time house buyers. The designs are characterized by special brickwork, tall ceilings and skylights. The functional layout is adaptable to user wishes.

Bijzonderheden:
ik bouw in Almereik bouw betaalbaar
Gemiddeld: 2.7 (3 stemmen)
Amorstraat 9
1363 VT Almere