Appartementen voor 55+sers

Architectenbureau(s): 

Opdrachtgever: 

  • Koopmans Bouwgroep B.V., Ymere

Bouwer: 

Realisatie: 

2010

Achter de bakstenen gevel met de groene balkons schuilen 55+ woningen. Dit type woningen sluit aan bij de wensen van oudere huurders die graag een optimaal contact met de omgeving willen realiseren, terwijl ze ook gesteld zijn op hun privacy.

Op de overgang van het weidse polderlandschap naar de intimiteit van de straatjes van het Columbuskwartier ligt dit rug aan rug appartementencomplex. Een gebouw met twee gezichten. Het complex, vooral bedoeld voor senioren, is aan de oostzijde zijde gericht op het autoluwe en kindvriendelijk binnengebied achter de flat. Gevels met tot de vloer doorlopende raamkozijnen en speels verspringende balkons maken een optimaal contact tussen straat en woning mogelijk, terwijl ook de privacy gewaarborgd blijft.

Apartments for senior tenants at the transition from green polders to an intimate housing estate. Tall windows and staggered balconies provide optimal contact with the street while retaining privacy. The dark brickwork base and green balcony parapets provide pleasing colour contrasts.

Bijzonderheden:
Duurzaam
Gemiddeld: 1 (1 stem)
Henry Stanleystraat 1 t/m 109
1363 LB Almere