Bag-a-Box

Architectenbureau(s): 

Project Architect(en): 

Opdrachtgever: 

  • Prive

Bouwer: 

Realisatie: 

2011

Een sobere maar door de kleur op vallende prefabwoning met een stalen skelet, specifiek ontwikkeld door architect, bouwer en producent tezamen, als bijdrage aan het Almeerse programma ‘Ik bouw mijn huis betaalbaar’. Wie voor deze woning kiest, kan uit een scala aan mogelijkheden putten om het huis een individueel accent te geven. De indeling van de achtergevel kan fluctueren en de middenpartij in de voorgevel kan in vrijwel elke gewenste kleur worden gespoten.

Een lichte staalconstructie vormt de basis van het ontwerp. De voorgevel wordt geaccentueerd door een stoer verticaal element waarin de berging is opgenomen, dat in frisse kleuren of zelfs met allerlei prints geleverd kan worden, zonder meerprijs. Er zijn twee breedte-maten en een scala aan lengtes mogelijk. De binnenruimte kan met vaste vloeren of met vides worden uitgevoerd. De bouwmethodiek, de materialen en de afmetingen van de bouwdelen zijn gestandaardiseerd, waardoor een individuele variatie eenvoudig en goedkoop is uit te voeren. Zelfs een extra verdieping is mogelijk. De loft-achtige sfeer sluit heel goed aan bij starters met een bescheiden inkomen.
Ingenieus, tot in detail doordacht, en toegespitst op het actuele verlangen van mensen naar een individuele uitdrukkingsmogelijkheid in hun huis.

Nominatie(s): 

  • Architectuur prijs Almere 2012

Prijzen: 

  • Nationale Staalprijs 2012
Bijzonderheden:
Prijsik bouw in Almereik bouw betaalbaar
Nog geen stemmen
Marsstraat 90
1363 VS Almere