Bungalow Van Oostveen

Project Architect(en): 

Opdrachtgever: 

  • Prive

Bouwer: 

Realisatie: 

2011

Een levensbestendig, gemakkelijk en energiezuinig huis; dat was wat het echtpaar Van Oostveen wilde. Zij lieten een bungalow bouwen, waarin ze al hun specifieke wensen konden realiseren met extra ruimte voor hun kinderen en kleinkinderen in de vorm van een logeerkamer die in de toekomst weer een andere functie kan krijgen. Het ontwerp is van het echtpaar zelf.

Het echtpaar van Oostveen heeft deze bungalow zelf ontworpen, naar hun eigen specifieke wensen die geënt waren op gastvrijheid. De woning moest niet alleen ruimte bieden aan gasten, maar de gasten ook nog eens met moderne technieken verwelkomen. Zo is er muziek op het toilet en zijn de gordijnen elektrisch bedienbaar. Doordat er is gekozen voor een flexibel staalframe, hebben de bewoners de bungalow volledig naar hun hand kunnen zetten. Ze hebben hierdoor ook de ongebruikelijke vorm van hun kavel, met twee ronde zijden en een talud, optimaal benut. De grote woonkamer met een oplopend dak vormt het centrum van de ruimtelijke en energiezuinige bungalow.

The Oostveens designed their own bungalow with guests in mind, especially their children and grandchildren. Adding to the welcoming atmosphere, the modern domestic technology includes music in the toilet and electrically operated curtains. The flexible steel frame system left them free to adapt their design to the unusual plot shape with two curves and a slope. The large living room with sloping top forms the centre of spacious low-energy bungalow.

Gemiddeld: 4 (1 stem)
Minervasingel 18
1363 ZJ Almere