Campus Homerus

Architectenbureau(s): 

Opdrachtgever: 

  • Archidev en vereniging van opdrachtgevers

Bouwer: 

Realisatie: 

2012

Campus Homerus bestaat uit 25 appartementen voor startende kopers. Tevens zijn er 4 bedrijfsruimten. De architecten gaan er van uit dat “schoonheid bijdraagt aan geluk en welzijn”. Daarom hebben ze veel aandacht besteed aan mooi en gevarieerd metselwerk. De afwerkingsgraad is hoog.

Campus Homerus is een voorbeeld van collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO). De realisatie is mede mogelijk gemakt door subsidie van de Provincie Flevoland. Heel trendy werden de appartementen en bedrijfsruimten aangeboden als “urban lofts en shops”. Campus Homerus combineert het wonen met het campus-principe, wat inhoudt dat alle voorzieningen dicht bij liggen, zoals winkels en openbaar vervoer. Een bouwgroep heeft samen met de architect de indeling en de kwaliteit bepaald. Niet alle appartementen hebben een eigen buitenruimte en daarom is op de derde verdieping een riant dakterras gemaakt voor alle bewoners. Het gebouw heeft een fraaie gevelafwerking, waarbij het gebruik van stucwerk en diverse typen en kleuren baksteen niet is geschuwd. Ook de gevelafwerking van de zijkanten is zorgvuldig uitgevoerd aluminium golfplaten van hoge kwaliteit.

A collective private clientship project, Campus Homerus consists of 25 “urban loft” apartments for first-time buyers plus 4 shops. The facade is enlivened by brickwork in varying types and colours alternating with white stuccowork, while the block sides are clad with high-grade corrugated aluminium.

Nog geen stemmen
Trojestraat
1363 VL Almere