Casa Almere

Architectenbureau(s): 

Opdrachtgever: 

  • Prive

Bouwer: 

Realisatie: 

2010

Een eenvoudige, strakke woning met optimale oriëntatie op de natuur; maar ook met aandacht voor ruimte, licht en intimiteit. Het omlopende dakterras geeft het pand extra kwaliteit.

Deze woning, uitgevoerd in houtskeletbouw, profiteert door haar hoogte aan de straatzijde (oosten) optimaal van het uitzicht over de uitloper van de Noorderplassen. Het omlopende dakterras
zorgt voor direct contact met het landschap. Daarnaast streefden de ontwerpers naar ruimte, licht en intimiteit; de woonruimte met een gevelbrede raampartij aan de tuinzijde, vouwt zich
met doorlopende zijmuren om een kleine patio, terwijl keuken, hal en trappenhuis geclusterd zijn. De entree van het huis bevindt zich onder een overstek en benadrukt de kubistische vormgeving.
Het dakterras wordt aan de tuinzijde mooi afgeschermd door houten lamellen. Toepassing van zachtgele tinten, hout en baksteen geven de woning een zonnige uitstraling.

A cubist house with an unmistakable orientation towards nature. The rising roof terrace is a distinct feature. The garden side is similarly shaped by the wishes of the occupants: generous daylighting through full-width glazing, an intimate roof terrace and the use of varied materials.

Gemiddeld: 3 (3 stemmen)
Jakobsstaf 26
1319 DL Almere