Casa Mirador

Architectenbureau(s): 

Project Architect(en): 

Opdrachtgever: 

  • Prive

Bouwer: 

Realisatie: 

2012

Een woonhuis met een bed&breakfast voorziening, met een zeer onderscheidend uiterlijk. Heel opvallend is de puntige glazen erker, die lijkt op een facetgeslepen kristal.

Casa Mirador is een opvallend ontwerp op een fraaie plek in Noorderplassen West. De villa ligt aan de dijk bij het Markermeer en heeft aan de voorzijde een spectaculair uitzicht over het water en het aangrenzende natuurgebied. De driehoekige inkeping in het bouwvolume onder het woonkamerraam, wordt met een staalconstructie ondersteund; waardoor het idee van een uitkijktoren ontstaat, een mirador. De begane grond is bekleed met een mozaïek van baksteen en de bovenverdieping met hout. De twee materialen sluiten op elkaar aan met schuine lijnen. Ook opvallend is de achter het huis gelegen serre, die een overhellend dak heeft, dat schuin naar buiten uitsteekt. Een huis dat niemand kan ontgaan.

Casa Mirador is a striking villa built on a dyke. The projecting glazed volume of the third-floor living room is like a lookout tower, giving all-round views of the Markermeer (lake) and nearby nature reserve. Sloping lines divide the mosaic brickwork of the base from the timber-clad upper floors. The conservatory at the rear is equally spectacular.

Gemiddeld: 5 (6 stemmen)
Stopperknoop 46
1319 GK Almere