Cirkel

Project Architect(en): 

Opdrachtgever: 

  • Particulier

Bouwer: 

Realisatie: 

1987

Drie losse houten eenheden gebouwd uit boomstammen, leem en tweedehands materialen en met begroeide daken, liggen als parten van een cirkel aan een binnentuin.

Voor dit half-ondergrondse huis zijn, waar mogelijk, onbewerkte materialen gebruikt. Het grasdak zorgt voor isolatie. Wonen, werken en het sanitaire deel zijn in aparte eenheden onder gebracht. De drie delen zijn gegroepeerd als parten van een cirkel. Slimme oplossingen voegen zich aaneen tot een plek die het begin lijkt van een dorp voor Hobbits.

The three freestanding woodclad units with green roofs surround an internal garden, consisting of logs, soil and recycled materials. Sobriety, compactness and smart solutions combine to create a place that looks like the start of a Hobbit village.

Bijzonderheden:
Duurzaam
Nog geen stemmen
De Realiteit 15
1316 TA Almere