Columbusschool, Buurthuis Amerika, School de Droomspiegel, Sportschool "Het ei van ..."

Architectenbureau(s): 

Opdrachtgever: 

  • Koopmans Bouwgroep B.V., Ymere

Bouwer: 

Realisatie: 

2009

De onderwijs-/voorzieningencluster is gelegen aan de noordgrens van het kindvriendelijke Columbuskwartier. Er staan drie markante blokken die zich qua architectonische uitstraling minimaal van elkaar onderscheiden, hooguit door de accentkleuren van de gemetselde gefragmenteerde gevels. De KBS De Droomspiegel, OBS Columbus alsmede een sportzaal c.q. buurtontmoetingscentrum, kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang zijn er in ondergebracht.

De Columbusschool leidt haar leerlingen op tot wereldburgers. Gestart in 2009 met 14 leerlingen is de schooluitgegroeide tot de maximale capaciteit van 300 leerlingen. De Columbusschool wil een ‘high performance school’ zijn.

Katholieke basisschool voor daltononderwijs De Droomspiegel werkt volgens een vernieuwend eigentijds onderwijsconcept.

Buurthuis Amerika is geschikt voor jong en oud en is overdag en ’s avonds beschikbaar. Amerika beschikt over een barruimte, twee vergaderruimtes, een crearuimte en een kleine zaal. Eén van de vergaderruimtes kan samen met de kleine zaal omgebouwd worden tot een grote zaal. Amerika wordt geëxploiteerd zonder winstoogmerk. Stichting De Schoor is in dit pand gevestigd.

De sportzaal zal in eerste instantie voornamelijk gebruikt worden door de beide basisscholen maar biedt buiten de schooltijden om ook mogelijkheden voor (sport)verenigingen en andere initiatieven in de wijk. Ondanks de gescheiden entrees die vanwege zowel de logistiek evenals de verschillende eigendommen gewenst zijn, bieden korte verbindingen desgewenst mogelijkheden om gebruik te maken van elkaars faciliteiten.

Nog geen stemmen
Marco Poloroute 56 + 60
Henry Stanleystraat
1363 Almere