Conform

Project Architect(en): 

Opdrachtgever: 

  • Particulier

Bouwer: 

Realisatie: 

1983

Uit de koppeling van vijf lila zeecontainers ontstaat een woning met een slaapkamer, een werkkamer en een woongedeelte. Entree, sanitair en techniek liggen in de schuingeplaatste blauwe doos onder de containers. Een idee dat een woning oplevert die zowel verplaatsbaar is, als flexibel is in te delen.

Fundering is overbodig doordat de constructie op schroefstempels staat die in hoogte verstelbaar zijn. De containers zijn aan elkaar gemaakt en in het midden doorbroken, waardoor een lange zichtlijn alle ruimten verbindt. Onder de lila containers is een blauwe doos geschoven die scheef staat ten opzicht van de oriëntatie van de verdieping. Hier liggen sanitair en entree. Naast de doos is ruimte voor een overdekt terras.

A transportable house made of five shipping containers supported on adjustable props and needing no foundations. The internal spaces are linked by openings in the container walls, which also provide passage for pipes and wiring. Further containers can be stacked on top to create up to six storeys. There is space for a covered terrace next to the blue entrance box.

Gemiddeld: 5 (1 stem)
De Fantasie
1324 HZ Almere