Rietgedekt

Architectenbureau(s): 

Opdrachtgever: 

  • Prive

Bouwer: 

Realisatie: 

2011

Uniek aan deze woning is de toegepaste bouwmethode HIB, die nog nooit eerder in Nederland is gebruikt. Dit systeem van houten prefab bouwstenen is niet alleen duurzaam maar zorgt ook nog eens voor een prettig leefklimaat in de woning.

Dit huis is opgetrokken uit houten prefab bouwstenen. Deze manier van bouwen heet HIB (Hout-Isolatie-Bouwsysteem) en zorgt voor een goede isolatie, energiebesparing, een goede akoestiek en een optimale vochtregulatie. Het ontwerp van architect Edward Erasmus en de opdrachtgevers zelf, springt erg in het oog door de gebogen rieten kap. De woning ligt met de achterzijde aan het water. Om de woonkamervloer op de zelfde hoogte te krijgen als het watervlak heeft men het huis circa 1.30 meter de grond in laten zakken. Een mooie bijkomstigheid is dat deze ingreep voor een extra goede isolatie heeft gezorgd.

The first Dutch house built using a system of prefabricated wooden modules which provides high-grade insulation, reduced energy consumption, and good acoustics and humidity regulation. The collaborative design by the architect and the clients is conspicuous due to the curved thatch roof. The house nestles 1.3 m below ground level bringing the living room floor to the same height as the waterway at the rear.

Gemiddeld: 3 (1 stem)
Damoclesstraat 25
1363 TX Almere