De Lagevaart

Architectenbureau(s): 

Opdrachtgever: 

  • Bouwexpo 2001 Almere

Bouwer: 

Realisatie: 

2001

Appartementencomplex bestaande uit 8 woonlagen met in totaal 27 appartementen. De bewoners hebben een schitterend uitzicht over de Polder.

In 1999 werd gestart met de voorbereiding van de derde en grootste woningbouwexpositie met als thema Bouw Expo Almere 2001: Gewild Wonen. Plaats van handeling was de Eilandenbuurt in Almere Buiten-Oost. Bedoeling was woningen te ontwerpen en aan te bieden waarover de eindgebruiker nog veel te vertellen zou hebben. Indeling en afwerking werden aan de kopers over gelaten. Dit appartementencomplex heeft een expressieve gevelindeling van afwisselend antracietkleurige en dan weer terracottakleurige lagen. Kenmerkend is de knik in het hoofdvolume. De woningen gaan over een of twee verdiepingen. In overleg waren verschillende indelingen mogelijk. Aan de waterkant gaan de ramen van vloer tot plafond. Door de ligging hebben alle huizen een prachtige uitzicht.

Built for the 2001 building exhibition Gewild Wonen, De Lagevaart comprises a diversity of apartments and maisonettes. Purchasers had a large say in the layout and finish of their new interiors. The alternating layers of terracotta and anthracite grey seem to invite upward extension.

Nog geen stemmen
Puerto Ricostraat 45 t/m 97
1339 KR Almere