De Weerspiegeling

Architectenbureau(s): 

Opdrachtgever: 

  • Bouwmaatschappij Verwelius B.V.

Bouwer: 

Realisatie: 

2001

De Weerspiegeling ligt aan de rand van de Eilandenbuurt aan de Lage Vaart. Opgave in deze wijk was f lexibel bouwen, zodat ruimte kon worden geboden aan wensen van individuele bewoners. Opvallend zijn het geknikte grijze dak en de groene kleur van de beplating waarmee de gevels bekleed zijn.

De Weerspiegeling heeft 21 luxe huur- en koopappartementen. Het gebouw is gelegen aan de rand van de Eilandenbuurt en biedt een weids uitzicht over de Lage Vaart, de velden en de Rijksweg A6. De Weerspiegeling heeft een draagconstructie van gietbouwwanden, gietbouwkolommen en breedplaatvloeren. Door de toepassing van gietbouw was een hoge bouwsnelheid mogelijk. In de wanden werden ongewapende stroken opgenomen. Hierdoor kon tijdens de bouw op de wensen van de kopers voor ramen of balkons worden ingespeeld. Je ziet nu op allerlei plaatsen uitstekende balkons of naar binnen springende terrassen, waardoor het geheel een heel gevarieerde gevelindeling heeft. Het gebouw staat op een donkere, terugspringende plint, wat het silhouet lichter en ranker maakt. Het geknikte dak wekt de indruk dat het bouwvolume een elegante hoed draagt.

This block of 21 luxury apartments, with its dynamically sloping roof and green exterior, enjoys wide views of the Lage Vaart waterway, fields and the motorway. Unreinforced zones in the poured concrete structure gave owner-occupiers free choice in the placing of windows, balconies and terraces.

Nog geen stemmen
Puerto Ricostraat 99 t/m 139
1339 KS Almere