Energieneutrale villa

Architectenbureau(s): 

Opdrachtgever: 

  • Koopmans Bouwgroep B.V., Ymere

Bouwer: 

Realisatie: 

2011

Dit huis maakt deel uit van De Verwondering; een project dat tot een kindvriendelijke en energiezuinige wijk in Poort moest leiden. Van de circa 440 woningen maken er al 280 gebruik van zonne-energie. Voor de bouw mogen alleen duurzame materialen worden gebruikt. Deze villa gebruikt ook windenergie.

Deze villa wijkt af van de dubbele villa’s verderop in de straat, door de opvallende windmolens en de gevelafwerking in rood en wit. De bewoners streven er naar om de energiemeter aan het eind van elk boekjaar op nul uit te laten komen. Dit doen ze door de energievraag zoveel mogelijk te beperken en de nodige energie voor verwarming en dagelijks gebruik duurzaam op te wekken. In de architectuur streefde men naar contrastwerking in kleur en materiaal.

The prominent rooftop wind turbines and the contrasting colours and materials make this sustainably-built villa stand out from the double villas further along the street. The occupants aim to maintain energy neutrality by energy-saving measures combined with self-generated electricity for heating and other domestic requirements.

Bijzonderheden:
Duurzaam
Nog geen stemmen
Roald Amundsenstraat 65
1363 KH Almere