Golden Mile

Architectenbureau(s): 

Opdrachtgever: 

  • Blauwhoed Eurowoningen

Bouwer: 

Realisatie: 

2007

Een combinatie van gesloten bouwblokken en bovenwoningen onder een expressieve gootlijn en kap, met veel bijzondere bouwkundige accenten als lessenaardaken, dakterrassen en patio’s.

De dynamiek wordt versterkt door het dakprofiel. De gevelwanden van het bouwblok en het lessenaardak zijn zo geknikt dat de toegangspoorten tot het binnenterrein worden benadrukt. De voordeuren van de woningen bevinden zich aan de straatzijde, die wordt begrensd door een veranda, gevormd door het ver overstekende dak. Dit dak wordt gedragen door gevelhoge kolommen. De hoeken zijn gesloten en bieden onderdak aan beneden- en bovenwoningen met dakterras.
De expressieve daklijn wordt gecombineerd met antraciete gevelstenen en houten voordeuren, wat een aangenaam contrast oplevert in het totaalbeeld. De brede, hoge poorten geven toegang tot een sterk afwijkend binnenterrein.

A combination of closed urban blocks and upper floor apartments under an expressive eaves line and a roof with many special architectural accents such as individual roof pitches, roof
terraces and patios.

Gemiddeld: 2 (1 stem)
Grootzeil, Spiegel, Gangbord
1319 AV Almere