Herinrichting Maastrichtplein

Architectenbureau(s): 

Project Architect(en): 

Opdrachtgever: 

  • De Alliantie Flevoland

Bouwer: 

Realisatie: 

2010

De inrichting van de openbare ruimte rondom een groepje flats op een toplocatie aan het Weerwater, ontworpen in de jaren tachtig voor de sociale huursector, liet te wensen over. Vooral het middendeel, gelegen tussen de ontsluitingsweg en het water, was verzakt en verwaarloosd.

Koolen ontwierp een plen dat in een reeks van ronde en ovale terrassen naar het ater afloopt. Het sluitstuk wordt gevormd door een houten terras in het water. Koolen gebruikte verschillende kleuren klinkers om patronen aan te brengen. De vloeiende lijnen in verschillende tinten terracotta, geven het geheel een zuidelijke sfeer. Het cirkelvormige middendeel kreeg vier banken in terrazzo, met rugleuningen van glasmozaïek, uitgevoerd door Monaa van Vlijmen.

Koolen designed a public open space that descends to the waterside in round and oval terraces. She used clinker bricks of varying colours to create shapes and patterns. Flowing lines in varying terracotta hues give the entirety a Mediterranean atmosphere which is much to the liking of the residents. They also decided to introduce mosaic benches made by Monaa van Vlijmen. Her patterns look like small painted panels, their bright
colours contributing well to the intended sunny atmosphere.
The residents now have a central meeting place.

Nog geen stemmen
Maastrichtplein
1324 DA Almere