Het Droomhuis

Architectenbureau(s): 

Opdrachtgever: 

  • Prive

Bouwer: 

Realisatie: 

2012

Het Droomhuis is opgezet als multicultureel huis met een islamitisch karakter. Er wordt zorg en begeleiding geboden aan iedereen met een verstandelijke beperking die 24 uur zorg nodig heeft.

Het Droomhuis staat in de woonwijk Tussen de Vaarten in een rustige en kindvriendelijke wijk op een mooie groene locatie in de oksel van de Hoge Vaart en de spoordijk. Het Droomhuis bestaat uit vier aparte woningen, elk voor zes bewoners die ook een eigen zit-slaapkamer met sanitair hebben. Er is voor elke woning een gezamenlijke woonkamer met een eetkeuken. Het geheel bestaat uit twee losse eenheden van twee lagen met een lessenaarsdak, die op de begane grond verbonden zijn door de gemeenschappelijke ruimten. De overkragende delen worden gestut door ijle pilaren. Op duurzaamheid is ingezet door het ontwerp zo te maken dat het droomhuis in een mum van tijd kan worden getransformeerd tot een normaal appartementencomplex.

Het Droomhuis (“The Dream House”) is a multicultural care facility for up to 24 mentally disabled residents. It consists of two volumes linked at ground floor level. The wide roof overhangs are supported by slender columns.

Nog geen stemmen
Thérèse Schwartzestraat 2
1328 AH Almere