Het Grote Huis

Architectenbureau(s): 

Opdrachtgever: 

  • Bemog Projectontwikkeling Almere B.V.

Bouwer: 

Realisatie: 

2001

Een fraai gedetailleerd flatgebouw dat zijn naam Het Grote Huis recht doet. Als open lucifer doosjes steken de erkers uit. De individuele wooneenheden zijn met kleur onderscheiden.

Het Grote Huis, gebouwd direct aan, bijna in, de Lage Vaart heeft een huiselijke uitstraling. Niet alleen door de plastische gevelindeling met de uitstekende erkers maar ook door het interieur van de entree en de vriendelijke kleuren in de gevel. Het is een vrij klein complex met 22 appartementen en maisonnettes. De speelse indeling met steeds wisselende woonlagen, die soms haaks op elkaar staan en hoge plafonds hebben maken dit appartementencomplex bijzonder. Dit complex staat in een rij van vier flats aan de Lage Vaart, parallel aan de A6. Van dichtbij zie je pas de rijke variatie in kleur en silhouet tussen de gebouwen onderling.

The “big house” is one of four blocks along the Lage Vaart waterway which look similar only from a distance. Friendly exterior colours and the projecting bays of this block of 22 apartments and maisonettes convey a domestic atmosphere. The interior, with alternating floors in different orientations and high ceilings, also make this block special. Contact with the surroundings is enhanced by the wide ground-floor terraces at back and front.

Nog geen stemmen
Guadeloupestraat 31-73
1339 MB Almere