Homerun

Architectenbureau(s): 

Project Architect(en): 

Opdrachtgever: 

  • Woningstichting Goede Stede

Bouwer: 

Realisatie: 

2011

Homerun is een wijk met 84 appartementen en 55 eengezinswoningen waar “de ontmoeting” centraal staat. Opvallend is het gebruik van elementen die aan architectuur uit het begin de van vorige eeuw doen denken, zonder ze in werkelijkheid ergens op lijken.

De vormgeving van de gevels refereert aan stijlen uit het begin van de vorige eeuw. Daklijsten lijken van licht natuursteen en hebben een geknikte vorm boven de ingangspartijen. Op de begane grond loopt de rode bakstenen basis door achter de blond gestuukte ingangspartijen, waardoor het gebouw een stevige basis krijgt. Er is gespeeld met het gebruik van lagen baksteen in afwisselend een donkere en dan weer een lichte tint, ook wel ‘boterhammen met spek’ genoemd.

Homerun is a housing development with 84 apartments and 55 one-family homes. The design shows pronounced but not literal stylistic references to early 20th century domestic architecture, such as light-coloured cornices with a flexure above the entrances, and streaky bacon style brickwork alternating with pale yellow stuccowork.

Gemiddeld: 5 (1 stem)
Achillesstraat hoek Poseidonsingel en de wijk erachter
1363 VM Almere