Ivoren Toren

Project Architect(en): 

Opdrachtgever: 

  • Prive

Bouwer: 

Realisatie: 

2010

Voor een langgerekte smalle kavel, waarvan voor en achterzijde aan verschillende straten liggen ontwierp Winnyfred Staneke haar eigen woning. De begane grond is over de hele lengte bebouwd. Aan de beide straatzijden rijst het volume omhoog met één verdieping. Daartussen ligt een riant terras.

Een statig herenhuis gelegen op een kavel van 4 x 27 meter met een hoog voorhuis en een lager achterhuis, verbonden door een tussenhuis, met daar bovenop een patio. Door gebruik te maken van prefab Ytong gasbetonelementen kon een open ruimte zonder tussenwanden en deuren worden gerealiseerd. De elementen werden aan elkaar gelijmd. Fraai is de voorkant van het witte huis, waarin de voordeur centraal staat met aan weerszijden zwart omlijste ramen. De aandacht voor details valt ondermeer af te lezen aan de inpandig aangelegde hemelwaterlafvoer, de brede daklijst en de zwarte spatrand.

The clean, imposing, symmetrical volume makes optimal use of the narrow plot measuring 4 x 27 metres. All the interior spaces communicate with one another. The front and rear sections of the house are linked by an intermediate volume with a patio above it.

Gemiddeld: 5 (1 stem)
Herasingel 31
1363 TH Almere