La Defense

Architectenbureau(s): 

Project Architect(en): 

Opdrachtgever: 

  • Eurocommerce

Bouwer: 

Realisatie: 

2004

De grootste schat van dit gebouw ligt opgesloten in haar binnenste. Wie een van de twee binnenhoven betreedt, wordt overweldigd door de kleurenpracht die ontstaat door de reflectie van het daglicht via een speciale folie in het glas. De lichtende, metalen glans van de intense tinten is betoverend.

Het bedrijfsverzamelgebouw La Defense ligt op een grillig gevormde kavel in een klein kantorenpark. De heldere ruimtelijke organisatie van twee in elkaar grijpende bouwvolumes kan worden waargenomen vanuit de nabij gelegen hogere kantoorpanden. Deze omsluiten twee ruime binnenpleinen, waar
kleur vrij spel heeft. Aan de straatzijden zijn de wanden bekleed met aluminium platen, waarin een strak noppenreliëf is verwerkt. De rustige uitstraling hier contrasteert maximaal met het feestelijke lichtspel aan de binnenwanden.

The La Defense office complex is well integrated with the larger urban plan. Both its height and the entrances into the courtyards tie in with the larger site. The external facade reflects the urban context, while the interior facades of the courtyards have been designed with the office tenants in mind. These facades are clad with glass panels with an integrated multicoloured foil. The
colour reflected changes with the time of day and the angle of incident sunlight, brightening the courtyards.

Nog geen stemmen
Willem Dreesweg
1314 CL Almere