Living with a View

Project Architect(en): 

Opdrachtgever: 

  • Prive

Bouwer: 

Realisatie: 

2009

Dijkvilla van zes meter breed en zestien meter diep. De begane grond ligt gedeeltelijk in een kunstmatig opgeworpen dijklichaam. Drie kanten zijn uiterst consequent en regelmatig bekleed met latten van red cedar. De vierde, naar de wijk gekeerde wand, is grijs gestuukt.

Deze vierde wand is vrijwel gesloten. De hoge, smalle wand aan de straat bevat een brede garagedeur en grote ramen op de verdiepingen. Aan de zij- en achterkant opent het huis zich meer en meer naar het fantastische vergezicht over het Gooimeer. De begane grond en de eerste verdieping worden voor een groot deel in beslag genomen door een inpandig zwembad. Wonen gebeurt op de tweede en de derde laag. De vorm en de schaal van het bouwblok maken de woning monumentaal. Met zijn hoogte en glaspartijen is het toch een aards huis, rustend in de dijkvoet.

A dykeside villa 6 metres in width and 16 metres deep, with a
blocky, vertical form. The ground floor is partly embedded in an
artificial embankment which is an elongation of the dyke that
borders the garden. Three sides of the house have large windows
and are clad with laths of red cedar in a strict rhythm. The fourth wall, which faces nearby housing, is largely windowless and finished in grey stucco. The monumental basic volume is an outcome of the wish for a splendid view.

Nog geen stemmen
Slotbos 10
1358 EA Almere