Lodgerie Het Groene Geheim

Architectenbureau(s): 

Opdrachtgever: 

  • Prive

Bouwer: 

Realisatie: 

2012

De eigenaren van een agrarisch bedrijf wilden het roer omgooien en hun bijzondere plekje in het groen delen met anderen. De voormalige geitenstal is getransformeerd tot een resort met zeven luxe lodges aangevuld met multifunctionele ruimtes.

De wooneenheden werden als onafhankelijke, maar wel koppelbare volumes onder de bestaande kap van de voormalige geitenstal geplaatst. Aan de achterzijde zijn er ruime veranda’s en aan de voorzijde terrassen voor een prettig verblijf in de ochtendzon. De oriëntatie van het gebouw is zodanig dat er een optimale beleving van het landschap is. De gevelbekleding, de pilaren en terrasschermen zijn van onbehandeld hout en geven het geheel een stoer karakter. De adequate benaming Lodgerie, een inventieve samentrekking van woorden, is door de eigenaren bedacht.

Seven lodges with generous verandas, under the roof of a former goat barn, provide luxury accommodation for farmland holidays. The volumes are independent but can be connected. Untreated wood cladding adds to the down-to-earth character. The term Lodgerie is an invention of the owner.

Nog geen stemmen
Michauxpad 16
1358 AE Almere