Parkstrook Evenaar

Project Architect(en): 

Opdrachtgever: 

  • gemeente Almere

Bouwer: 

Realisatie: 

2007

Vier rijen lindebomen en een lengtepad van drie kilometer vormen de basis van het ontwerp, Daarmee werd de middenstrook van de belangrijkste verkeersweg in Buiten omgevormd tot een verblijfsplek voor kleur- en rustminnende wandelaars, voor sporters en, last but not least, voor liefhebbers van poëzie.

De Evenaar werd aangelegd als een golvende weg, om de herinnering levend te houden aan het verre verleden, toen dit land nog water was. De middenberm vormde een no-go gebied, omdat er niets te beleven viel. Met het plan van Boto van der Meulen werd dit anders. Een langgerekt pad leidt in de zomer langs zeeën van wilde bloemen, naar kleur gegroepeerd op kleine heuvels. Voorzieningen voor basketballen, tennissen, skaten en jeu de boules, trekken actieve mensen aan. Men kan er talloze bomen herkennen, gegroepeerd naar soort. De gedichten van Almeerse dichters, uitgestanst in platen van cortenstaal, bieden de bezoeker de mogelijkheid tot reflectie op het leven.

Four rows of lime trees and a length of three kilometres are the basis of the design of this road. The central reservation of Almere Buiten’s main traffic route is thus transformed into a zone for walkers in search of colour and quiet, for joggers and for poetry lovers. It is one of the city’s most notable parkland additions.

Nog geen stemmen
Evenaar
1338 NL Almere