Parkvilla

Architectenbureau(s): 

Opdrachtgever: 

  • Particulier

Bouwer: 

Realisatie: 

2011

De twee tegen elkaar aan gevlijde bouwvolumes, onderscheiden door het materiaalgebruik. Terwijl het volume aan de straatkant bekleed is met hout, is het deel aan de tuinkant bekleed met baksteen.

Deze woning bestaat uit twee delen die in een lichte V-vorm ten opzichte van elkaar op de kavel zijn geplaatst. Een glazen entreeportaal met een trap schuift als een smalle taartpunt tussen de volumes in en verbindt ze met elkaar. De woning is aan de straatkant gesloten; doorlopende houten jaloezieën verhullen de weinige ramen. Aan de tuinzijde is huis open, met zowel op de begane grond als de verdieping een grote raampartij. Op de verdieping bevindt zich tevens een terras met omloop.

Two volumes stand in a narrow V formation. They differ in their materials: wood cladding on the street side and brickwork facing the garden. A narrow wedge-shaped entrance hall plus staircase tucks into the angle between them. The scarce windows on the street side are almost camouflaged by wooden blinds, but the garden side has ample glazing on both floors. There also is a terrace gallery at first floor level.

Gemiddeld: 4 (3 stemmen)
Aurorastraat 28
1363 ZH Almere