Schipperplein

Architectenbureau(s): 

Opdrachtgever: 

  • gemeente Almere, MAB Development, Blauwhoed Eurowoningen

Bouwer: 

Realisatie: 

2004

in het hart van het Entertainment Centre ligt het Schipperplein. Bolle eilanden met bomen drijven in golvend asfalt. Dat wordt anders met de komst van het Veiligheidsmuseum.

Het Schipperplein, oorspronkelijk ingericht door DS Landschapsarchitecten met groepjes bomen op bolle eilanden en een kronkelende waterbaan, ondergaat in 2014 op voorstel van de Gemeente een metamorfose. In verband met de komst van het Veiligheidsmuseum dat gevestigd wordt in het aanliggende Doo World, wordt het plein aangepast. Het moet functioneler worden. Er komt meer ruimte voor terrassen en veel meer groen. Dat wordt in rechthoekige lapjes over het plein gevleid. De waterbaan die in de winter als ijsbaan functioneert, gaat weg. De bolle eilanden blijven om er voor te zorgen dat de beplanting niet te nat staat.

Remodelling of this public space in the Entertainment Centre is timed for the 2014 opening of the new Safety Museum. The new design will be more functional, with more room for pavement cafes and for greenery. The meandering stream disappears but the raised islands with trees are retained.

Nog geen stemmen
Schipperplein
1315 SB Almere