Silverline

Architectenbureau(s): 

Project Architect(en): 

Opdrachtgever: 

  • gemeente Almere, MAB Development, Blauwhoed Eurowoningen

Bouwer: 

Realisatie: 

2001

Een robuust gebouw met een aluminium bekleding die op zonnige dagen schittert in het licht, en bij zonsondergang in vuur en vlam staat. Het bestaat uit 58 flats in 17 varianten.

Omdat de middenverdiepingen van een appartementengebouw het minst goed verkopen, werd het volume van de eerste vijf
lagen groter dan dat van de middelste vier. De zeven verdiepingen van het blok dat daarboven de lucht in rijst, staan gekanteld ten opzichte van het onderste deel. Deze bevatten relatief de meeste woningen. Het onderste, langs het Weerwater gelegen bouwvolume, eindigt in een penthouse verdieping, die hoger is dan een normale verdiepinghoogte. Ook de luxe flats aan de top zijn hoger. De maat van de ramen varieert aanzienlijk. De grotere zijn veelal op de hoeken geplaatst, waardoor de vlakke gevelwanden een verticaal reliëf krijgen. Elk raam bevindt zich symmetrisch ten opzichte van de middenas van het vertrek erachter.

The middle floors of an apartment block are harder to sell, so the
lower five and upper seven storeys were given greater volume than the middle four. The result is a robust building with aluminium cladding which sparkles on bright days and which flames in the light of the setting sun.

Nog geen stemmen
Hengelostraat
1324 GZ Almere