Stadsvilla

Architectenbureau(s): 

Opdrachtgever: 

  • Prive

Bouwer: 

Realisatie: 

2011

Deze woning heeft een sterk horizontale geleding, benadrukt door de afwerking met houten latten. Door gebruik te maken van en beperkt aantal materialen en een inspringende portiek heeft de woning een rustige, open uitstraling.

Deze stadsvilla is gebouwd in houtskeletbouw met aan de voorzijde een portaal en een verdiepte garagetoegang van beton. Het dak van het huis loopt tot tweederde van de woning, waardoor er een open dakterras ontstaat dat toegankelijk is vanaf de bovenste verdieping. De horizontale geleding van de woning wordt versterkt door de afwerking met horizontaal geplaatste latten van Western Red Cedar, die eveneens doorlopen, maar dan met tussenruimten, over de vensters. Een groot contrast vormt de glazen hoek over twee verdiepingen aan de tuinkant van de woning. Hierdoor treedt er aan de tuinzijde veel licht binnen. De woning is van binnen zeer ruimtelijk door een split level indeling. De woonlagen zijn visueel verbonden door vides.

The facade articulation and the cedarwood cladding give this timber-framed urban villa a strong horizontality. The front door and sunken garage entrance are in exposed concrete. A 2-floor wraparound corner window at the rear admits ample daylight to a split-level interior with vertically communicating spaces. One third of the top floor is an open roof terrace.

Nog geen stemmen
Helenusstraat 1
1363 VC Almere