Starterswoningen

Architectenbureau(s): 

Opdrachtgever: 

  • Ymere

Bouwer: 

Realisatie: 

2005

Deze tijdelijk geplaatste huurwoningen voor starters liggen rond 2 gesloten binnenhoven, waar zakken met volwassen bamboeplanten voor de groene sfeer zorgen. Na 5 jaar worden de modules gedemonteerd en zullen ze vervoerd worden om op een nieuwe locatie weer te worden opgebouwd.

Om elke hof zijn 40 woningen gelegen in 2 stroken van 2 lagen; in totaal 56 tweekamerwoningen en 24 driekamerwoningen. De eenheden bestaan uit volledig geprefabriceerde modules. De gevels zijn bekleed met aluminium profielplaten. De ramen aan de hofzijde hebben een riant formaat, aan de buitenzijde van het complex zijn ze klein gehouden. Naast elke voordeur is een gekleurde strook aangebracht zodat iedereen makkelijk zijn huis kan herkennen. Aan de dakrand is een open luifel gemonteerd
bestaande uit houten latten. Een bescheiden persoonlijke noot van het ontwerpbureau dat zich onder meer in houtbouw specialiseerde.

These temporarily sited rented units for market starters are
arranged around two enclosed courtyards, where mature bamboo plants in growing bags provide a verdant atmosphere. After five years of service, the modules will be dismantled and re-erected in a new location.

Nog geen stemmen
Odeonstraat
1325 AG Almere