Studio van Staaden

Architectenbureau(s): 

Project Architect(en): 

Opdrachtgever: 

  • Prive

Bouwer: 

Realisatie: 

2011

Dit woonwerkhuis, bekleed met robuust geribbelde steenstrips, heeft een geheel glazen tussenverdieping, waardoor de bovenste etage gaat zweven. De glazen verdieping biedt een panoramisch uitzicht naar drie zijden en kijkt uit op het water dat op het dak blijft staan van het begane grond gedeelte, waar het kantoor gevestigd is.

Dit woonwerkhuis bestrijkt een hele strook tussen twee straten. In het onderste, langgerekte bouwvolume ligt een grote open werkruimte, met een riante belichting door een langgerekt horizontaal raam in de zijgevel, dat zelfs de hoek om gaat. De woonkamer, waar een grote keuken domineert, staat in open verbinding met de grote hal, waar ook gemusiceerd wordt. Het beton van de wanden blijft gewoon zichtbaar en wordt beschenen door het groene glas van de ingangspartij. Ook de staalconstructie die het geheel draagt, blijft overal in het zicht. Een opvallend element is de combinatie van trap en boekenkast, die de verdiepingen van het woongedeelte met elkaar verbinden.

This live-work house is built in concrete clad in ribbed brick strips, except for the fully-glazed middle floor above which the top part seems to float. The working space of the elongated ground floor volume is generously lit by a long horizontal strip window. The interior is dominated by exposed concrete and structural steel. A striking combined staircase/bookcase links the residential upper floors.

Nog geen stemmen
Apollostraat 24
1363 TJ Almere