Two Face Appartementencomplex “Canada”

Architectenbureau(s): 

Project Architect(en): 

Opdrachtgever: 

  • Verwelius

Bouwer: 

Realisatie: 

2004

Vijf gebouwen met daarin 119 appartementen, onderverdeeld in 21 verschillende typen, slingeren in bogen langs de Hoge Vaart. De waterkant werkt betoverend door de horizontale, gepotdekselde witte glaspanelen in combinatie met houten lamellen waarmee de gevel bekleed is.

Vijf concave en convexe woonblokken slingeren als een 400 meter lang lint langs de Hoge Vaart. Het totaal bestaat uit 119 appartementen, verdeeld over drie bouwlagen. Ieder appartement is voorzien van een eigen entreehal op de begane grond om zo op
galerijen en liften te bezuinigen en servicekosten te minimaliseren. Op de beukdiepte van 15 meter kon een mozaïek van 21 typen appartementen worden ontwikkeld. Bijzonder luxe zijn de vijf meter diepe houten vlonders uitkragend over de rietplassen op de begane grond en de serres en patio`s van
de appartementen op de verdiepingen. Een koele melkwitte glazen gevel reflecteert het riet en het water. Door het glas verticaal te potdekselen wordt het sluierachtige effect beter leesbaar dan bij een vlakke gevel. De horizontale lamellen van red cedar benadrukken de uitgestrektheid van de vijf slingerende appartementengebouwen.
Dit alles staat in schril contrast tot de gesloten gevel aan de noordoostzijde die is opgebouwd uit gemêleerd rood metselwerk. Het project heeft twee gezichten: een koele en een warme, een donkere en een lichte, een verticale en een horizontale.

Five buildings with 119 apartments in 21 different types meander in curves along the Hoge Vaart canal. The waterside location has an enchanting effect due to the horizontal weatherboarding of white glass panels in combination with wooden slats.

Gemiddeld: 5 (1 stem)
Renoirstraat vanaf 2
1328 PN Almere