Van Eesterenplein

Architectenbureau(s): 

Project Architect(en): 

Opdrachtgever: 

  • Ymere

Bouwer: 

Realisatie: 

2012

Inbo tekende voor het ontwerp van een karakteristiek nieuw gebouw voor winkels en voorzieningen en de renovatie van twee woningblokken. Bedoeling was het plein om te vormen tot het hart van de Bouwmeesterbuurt.

De drie gebouwen aan het plein, met gevels in wit geschilderd metselwerk passen in de sfeer van de wijk. De twee opgeknapte f latgebouwen doen fris aan. De harde belijning van het hoekgebouw in zwart en wit, maken dat tot de dominante verschijning in het ensemble aan het plein. Gelukkig geven de ronde hoeken wat tegenwicht tegen de onbarmhartige grafische stijl die hier gebezigd wordt. Tegelijk maakt de donkere omlijning van de winkelplinten en daklijsten het gebouw juist heel opvallend: inderdaad een herkenbaar hart van de buurt. Het plein is heringericht en verrijkt met een interactief lichtkunstwerk van Studio Roosegaarde. Het plein is heropend in 2012.

With their bold black-and-white finish, the three renovated buildings are a visual focus for the neighbourhood. Their visual dominance is tempered by the rounded corners. The interactive light sculpture is by Studio Roosegaarde.

Nog geen stemmen
Van Eesterenplein
1333 KM Almere