Veranda woningen

Architectenbureau(s): 

Opdrachtgever: 

  • NCB Projectrealisatie B.V.

Bouwer: 

Realisatie: 

2006

De grote woonschuren, waarin vijf à zes huizen zijn ondergebracht, staan op terpen. Daaromheen plooit zich het gemeenschappelijke tuinlandschap, waarvan de bewoners optimaal kunnen genieten vanaf hun riante veranda’s.

Hier is bewust gezocht naar een bijzondere versmelting van architectuur en landschap. Daarbij is de behoefte aan privacy gerespecteerd door om de woningen een brede veranda te leggen, waar de bewoners in hun eigen sfeer buiten kunnen zitten. Daarachter begint meteen het openbare gebied dat door de hoogteverschillen veel variërende belevingsmomenten biedt. De bewoners kunnen aan de donkere kant van de terp parkeren. Daar is ook de entree en de berging. Aan de kopse kant van de woonschuren steken de daken ver uit, wat binnen de strakke modernistische vormgeving een romantisch element invoegt. De houten gevelbekleding verzacht de overgang tussen natuur en architectuur.

A complex where architecture and nature achieve maximal synergy. Large wooden residential barns each containing five or six dwellings lie scattered on mounds in a garden-like landscape. The wide verandah forms an ideal transition between the private realm and the public.

Nog geen stemmen
Kapitein Wal Ruslaan
1336 HH Almere