Villa Valk

Architectenbureau(s): 

Opdrachtgever: 

  • Prive

Bouwer: 

Realisatie: 

2010

Dit huis ontleent zijn vorm aan die van de kavel. De pretentieloze rust en helderheid van het ontwerp doen kenners met sympathie reageren.

De ontwerpers van deze villa waren duidelijk op zoek naar rust en helderheid. De woning is opgetrokken in lichte baksteen, niet gemetseld in halfsteensverband, maar met de stootvoegen recht boven elkaar. De grote aluminium kozijnen zijn strak in lijn met het muurvlak geplaatst. Een punt van de driehoek steekt op verdiepinghoogte uit over het op de begane grond onbebouwd gelaten gedeelte en haalt een stukje tuin binnen via de daar gelegen tuindeuren. Een hangende fauteuil onder de punt verbeeldt de bedoeling: ontspannen wonen. Het ontbreken van dilatatievoegen is opmerkelijk. Een voorbeeldige invulling van een driehoekige kavel, waarbij bouwkundige uitdagingen niet uit de weg zijn gegaan.

This house takes its shape from the parcel of land on which it stands. The unpretentious tranquillity and clarity of the design draws the appreciation of connoisseurs. Spurning a common bond, the brick masonry presents a smooth face without expansion joints. The designers were clearly not averse to an architectural challenge.

Gemiddeld: 3.7 (3 stemmen)
Centaurenstraat 3
1363 TC Almere