Villa Van Moorst

Project Architect(en): 

Opdrachtgever: 

  • Prive

Bouwer: 

Realisatie: 

2011

Direct aan de rand van het Homeruspark ligt een houten woonhuis, slechts van het park afgescheiden door een boomstammen erfafscheiding. Deze woning is gebouw in het kader van “Ik bouw met hout”. De houten gevel is van verduurzaamd naaldhout voorzien van een coating, waardoor het hout een warm roodachtige gloed krijgt.

De woonkubus ligt op een kavel van 284m2, de vloeroppervlakte van de woning is 99m2.
De buitengevel is van gekookt naaldhout, waarmee het een verduurzaming klasse 1 krijgt. Door het koken worden mineralen en suikers uit het hout gehaald waardoor schimmels geen vat meer hebben op het hout. Het naaldhout komt uit Nederlandse en de Scandinavische bossen.
Binnen de woning is speels met kubusvormige woonelementen omgegaan. De woonkamervloer is doorgestort waardoor er een onderheid terras is ontstaan en de westelijke buitenmuur werd doorgetrokken om daarmee een beschutte hoek in de tuin te krijgen. 2 dubbele schuifpuien verbinden binnen met buiten, de tuin en het Homeruspark.
Op de eerste etage valt de badkamer op, die volledig los in de ruimte staat en door 4 gangen wordt omgeven. De ramen van deze etage zitten hoog om de bewoners zoveel mogelijk privacy te geven. Op de eerste verdieping is een tweede buitenruimte waar vandaan een nog mooier uitzicht over het park en de woningen erachter.
Het huis is voorzien van een inpandige garage en is tevens deels onderkelderd. Op het grintpad naast het huis aan de oostzijde heeft de architect, om de bijrijder gemakkelijker de auto te laten uitstappen, de wand iets afgeschuind, een speels element in de kubusvorm.

Nog geen stemmen
Nikestraat 4
1363 ZV Almere