Villa Verhoeven

Project Architect(en): 

Opdrachtgever: 

  • Prive

Bouwer: 

Realisatie: 

2012

in Columbuskwartier noord zijn enkele straten aangewezen voor particuliere woningbouw onder de titel “ik bouw vrij in een rij”. Enkele restricties waren er, zoals een maximale hoogte van 12 meter, en het realiseren van parkeerruimte op eigen terrein. De dakvorm was vrij.

Er mocht van erfgrens tot erfgrens gebouwd worden, waardoor de oppervlakte van de kavel efficiënt kon worden benut. Deze woning in houtskeletbouw is voorzien van vloerverwarming, passieframen en heeft een warmtewisselaar. De gevel is bekleed met witte kunststof panelen. De woning heeft een strakke vorm, de buizen, die zowel aan de voor- als achterzijde van het huis zijn aangebracht, geven het pand toch net een bijzondere uitstraling. De inpandige garage wordt via de achtertuin bereikt.

Villa Verhoeven is in one of several streets dedicated to privately commissioned houses. The design rules for the street included full-width building allowed, maximum 12 m height and on-site parking. This timber-framed villa has floor heating, insulated windows and a heat exchanger. The minimalist whitepanelled facades at front and rear are enlivened by the horizontal bars. The private garage is at the rear.

Bijzonderheden:
Duurzaamik bouw in Almereik bouw betaalbaar
Nog geen stemmen
Jens Munkstraat 21
1363 LE Almere