Villa voor een Trompettist

Architectenbureau(s): 

Project Architect(en): 

Opdrachtgever: 

  • Prive

Bouwer: 

Realisatie: 

2010

Deze villa, onder een swingend dak met ruime overstekken, is ontworpen om binnen in alle vrijheid op de trompet te kunnen spelen. De ritmische plaatsing van de ramen in de zijgevels, aangevuld met een gevelbekleding in twee kleuren hout, geeft op een vrolijke manier gestalte aan het begrip muzikaliteit.

Gert-Jan de Jong volgde hier de filosofie van de Almere Principles. Hij combineerde prijsbeheersing met duurzaamheid. Een stalen skelet zorgde ervoor dat de bouw betaalbaar bleef. Ook werd de zogenaamde Q code toegepast, die inhoudt dat alle gebruikte materialen binnen 30 jaar vernieuwbaar zijn en geen ongezonde dampen uitstralen. Een gezond en prettig binnenklimaat werd zo gecombineerd met flexibele, multifunctionele ruimten rondom een centrale trap van bamboe. De gevelbekleding van verticale latten in een grijsgroene tint, werd afgewisseld met horizontaal gestapelde naturelkleurige
latjes in de breedte van de vele vensters. Wat opvalt, is dat het huis aan alle zijden een opgewekte, opgaande beweging heeft.

This villa under a swooping roof with generous eaves was designed as a place where it is possible to play a trumpet without hindrance. The rhythmic placing of the windows in the side walls, together with facade cladding in wood of two different colours, gives a lighthearted interpretation to the idea of music. Built entirely of sustainable materials on a steel skeleton, the villa combines sustainability with low building costs.

Gemiddeld: 3.7 (3 stemmen)
Grootzeil 441
1319 DS Almere