Villapark Meerveld

Architectenbureau(s): 

Opdrachtgever: 

  • Moes Projectontwikkeling

Bouwer: 

Realisatie: 

1999

In lichtblonde baksteen zijn villa’s gebouwd langs een straat in de vorm van een Romeinse arena. Aan de rechte delen van de buitenring zijn de woningen geschakeld. Waar de straat rond buigt, staan vrijstaande woningen. In het middenveld zijn twee onder een kap huizen en patiowoningen geplaatst. De plattegronden van de verschillende types hebben een grote overeenkomst.

Diepe, ruime woningen, met een prominent omhoogstekend
daklicht. Aan de straatzijde vertonen ze een opvallende ritmiek van zich terugtrekkende en vooruitstekende bouwdelen. Kozijnen en deuren zijn blauw. Eén zijmuur is licht gebogen. In de vrijstaande en de hoekwoningen is in een zijmuur een enorme raampartij aangebracht. De daklichten en de grote ramen maken de woningen buitengewoon licht en luchtig. Boven en beneden staan met elkaar in verbinding door een vide midden in de woning.

Villas built in light-blonde brick are ranged along a street in the shape of a Roman arena. The houses are coupled along the longer sides, and are detached at the rounded ends of the street.
The field in the middle of the loop contains semidetached homes. The different types of houses share a vary similar ground plan. One side wall is slightly curved. Ample daylight enters the house
through large windows and a skylight. The upper and lower floors are linked by a double-height atrium in the middle of the house.

Gemiddeld: 5 (1 stem)
Krachtveld
1359 KG Almere