Voortvarend

Architectenbureau(s): 

Opdrachtgever: 

  • gemeente Almere

Bouwer: 

Realisatie: 

2012

De laan langs het Flevoziekenhuis richting het Weerwater wordt Wandellaan genoemd. Het uiterste puntje wordt vrijwel uitsluitend gebruikt door voetgangers. Daar staat het beeld Voortvarend van Siemen Bolhuis.

Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de Gemeente Almere in 2009, gaf de Provincie Flevoland de stad een kunstwerk cadeau. Begin 2011 kozen Almeerders de plaatselijke kunstenaar Siemen Bolhuis uit om het kunstwerk te maken. Het werd een bronzen beeld van 4 meter lang en 2,60 meter hoog, van een hand die een gestileerd scheepje optilt. Het geheel verbeeldt de geschiedenis van Almere en de Zuiderzee. “Het schip staat symbool voor de stad Almere, die door de bevolking gedragen wordt", zegt de kunstenaar. De diepere symboliek van het beeld onthult zich als mensen zelf onder het schip in de hand gaan liggen. Hier is het woord ‘geborgenheid’ van toepassing.

Almere artist Siemen Bolhuis created this bronze sculpture. A hand lifting a stylized ship, it measures 4 metres long and 2.60 metres tall. The ship is a reference to the maritime past of the Zuiderzee on whose reclaimed bed Almere was founded. The artist adds, “The ship symbolizes the city of Almere, which is supported by its population.”

Gemiddeld: 4.5 (2 stemmen)
Hospitaalpromenade
1315XN Almere