Woning Steensel/Stricker

Project Architect(en): 

Opdrachtgever: 

  • Prive

Bouwer: 

Realisatie: 

2010

Een huis opgebouwd uit verspringende volumen, geschakeld aan de straatzijde, maar aan de achtergevel over de volle breedte tot op de erfgrens uitgebouwd. Een hangend balkon als verlengstuk van de woonkamer ziet uit over het water.

Een familiehuis op een kavel van 13 x12 meter leverde een fraaie compositie op van geschakelde volumen in oplopende hoogten. Er werd strak tegen de erfgrens aangebouwd, zodat er ruimte gewonnen werd aan de straatkant. Aan de achterzijde geen is geen verspringing, maar een doorlopende gevel over de hele breedte met openslaande deuren, een vrijhangend balkon en een strook slaapkamerramen. Subtiel aangebrachte regenpijpen werken als een schilderijlijst en benadrukken de verfijning. Het huis zou oorspronkelijk in brandweerrood worden opgeleverd, de roodomkaderde ramen verwijzen daar nog naar, maar uiteindelijk werd er gekozen voor fris geel. Een kleurrijke uitzondering in de wijk.

A lively composition of joined volumes rising in height towards the edge of the plot. The rear is straight and uncomplicated, with attractive fenestration and a suspended balcony.

Nog geen stemmen
Aresstraat 39
1363 VJ Almere