Daylighthouse 2

Architectenbureau(s): 

Project Architect(en): 

Opdrachtgever: 

  • Prive

Bouwer: 

Realisatie: 

2011

Het huis is omringd door een constructie van horizontale houten lamellen, die ook als zonwering fungeert. Het vrijstaande bouwvolume daarbinnen heeft eveneens een houten basisstructuur.

Het Daylighthouse 2, gesitueerd op het zuidwesten ligt vlakbij het Markermeer. Tussen het meer en het huis ligt een vogelrijk moerasgebied, waardoor het uitzicht fantastisch is. De houten kubus is exact 9 bij 9 bij 9 meter en laat de naar binnen springende glazen pui volledig vrij. Zonlicht filteren is pas nodig op de eerste en tweede verdieping. De begane grond met de leefruimte is volledig van glas en gericht op het zuidwesten. Naar boven toe werkt Mirck met split level elementen, waardoor er vides ontstaan. Daar zijn spiltrappen geplaatst, die de strenge belijning van het huis doorbreken. De houten basisconstructie blijft binnen overal zichtbaar en alle ruimtes lopen in elkaar over. De wintertuin en dakserre zijn ideaal voor planten. Een huis dat geënt is op gezond leven en comfort en de schoonheid van de natuur heel dicht bij brengt.

Daylighthouse 2 looks across a bird-rich wetland towards the Markermeer. The house is enclosed by a freestanding a wooden cube (9 x 9 x 9 m) which filters sunlight to the upper floors. Above the fully glazed ground floor, the interior has split-level floors connected by spiral stairs. It is an ideal house for health and nature lovers.

Gemiddeld: 4 (2 stemmen)
Stopperknoop 28
1319 GK Almere