Modern Arcopolisme

Architectenbureau(s): 

Project Architect(en): 

Opdrachtgever: 

  • Kingma Bouw

Bouwer: 

Realisatie: 

1992

In een pastelkleurige, heuvelachtige enscenering zijn deze woonhuizen aan elkaar gekoppeld. De vrije living is op niveau geplaatst en biedt uitzicht over de tuin. De overige ruimten bevinden zich in de doorlopende plint.

Het eerste wat opvalt, zijn de houten gevels in pastelkleuren en het ronde dakprofiel. Bovendien lijken de huizen boven het straatniveau te liggen. Dit komt doordat alle functionele ruimten zijn ondergebracht in een plint. De woonkamer bevindt zich op het tweede niveau en krijgt zodoende een (bijna) vrij uitzicht. Op de begane grond ligt de beschutte tuin. Door de bijzondere schakeling, middels de doorlopende plint, waarboven de eerste en tweede verdiepingen twee-aan-twee gekoppeld zijn, ontstaat de suggestie van vrijstaande woningen.

Like cakes in sugary colours, the idyllic houses are ranged along a seemingly retreating street profile, produced by an ingenious coupling of spaces into a continuous plinth. The artificially hilly scene enhances space, intimacy and privacy.

Nog geen stemmen
James Stewartstraat
1325 JN Almere