MuiderBurght

Architectenbureau(s): 

Project Architect(en): 

Opdrachtgever: 

  • Kondor Wessels

Bouwer: 

Realisatie: 

2002

Drie wiebertjesvorm blokken met zwevende daken, waarvan de hoeken zijn afgerond. Ze zijn genoemd naar de eilanden ten westen van Pampus: De Drost, Warenar en Hooft. Schuin op de kust geplaatste volumes, oplopend in hoogte, in lichtgele baksteen over een betonconstructie. Daar zijn 78 villa-appartementen gevestigd, met een adembenemend uitzicht over het IJmeer.

De riante appartementen variëren in grootte van 180 tot 300 m2. De bovenste verdieping van de torens bevat een luxueuze penthouses onder een geknikt dak, dat met een ruime overstek schaduw werpt over de brede, rondlopende balkons. De solistische ligging van de torens, die vanuit Muiden werden ervaren als storend voor het uitzicht, riep aanvankelijk vragen op. De weerstanden werden uiteindelijk overwonnen en de bouw ging van start. Met de winst werd een uitbreiding van de nabijgelegen jachthaven gefinancierd. In detail bevatten de torens ingenieuze oplossingen, zoals bijvoorbeeld die voor het invoegen van rechte raamvlakken in de sierlijk gebogen gevels. De diepliggende en dan weer driehoekige uitkragende balkons geven reliëf waar het nodig is.

The three lakeside residential tower blocks provide in total 78 spacious apartments, ranging from 180 to 300 m2 and enjoying breathtaking views. Each tower is topped by a luxury penthouse with a broadeaved roof sheltering the surrounding roof terraces. The rounded lozenge-shaped towers are built with concrete frames clad in light yellow brick. This shape required ingenious solutions e.g. for inserting straight windows in the elegantly curved walls. The recessed and the projecting triangular balconies add relief.

Gemiddeld: 2 (1 stem)
Marinaweg
1361 AG Almere