Parkeergarage Florida

Architectenbureau(s): 

Project Architect(en): 

Opdrachtgever: 

  • gemeente Almere

Bouwer: 

Realisatie: 

2010

De garage heeft een opvallende bekleding van RVS platen, waarin afbeeldingen van vogels en tuinkabouters zijn gestanst. Daar tegenaan hangen bakken met kleine boompjes.

Het beeldkwaliteitplan dat voor Almere Buiten werd ontwikkeld, gaat uit van de groene karakteristiek van het stadsdeel. Groen moet ook kunnen doordringen in de bekleding van de gebouwen, met name in het centrum. Daken en gevels krijgen een groen accent.
In dit kader hebben Mei Architecten voor de parkeergarage
Florida een voorstel gedaan om het gebouw geheel te omkleden met een huid van reliëfs in geperforeerd RVS. Het staal vertoont een eindeloze herhaling van afbeeldingen van voorwerpen die in Almeerse tuinen zijn aangetroffen, zoals vogels, windmolens,
vogelhuisjes en tuinkabouters. Daaraan zijn in een strak patroon plantenbakken van RVS aangebracht. De boompjes daarin zijn gekozen vanuit de oriëntatie van de gevel. Aan de oostkant zijn het berkenboompjes en aan de noordkant thuja’s. Een licht satirische toon kan dit ontwerp niet worden ontzegd.

The parking garage has a striking cladding of stainless steel panels in which the images of birds and garden gnomes are punched. Plant containers with small trees are attached to the cladding in a regular pattern. This is one of a kind among car parks.

Nog geen stemmen
Straat van Florida
1334 AP Almere