FabricFacade

Architectenbureau(s): 

Opdrachtgever: 

  • Prive

Bouwer: 

Realisatie: 

2011

De afgeronde hoeken en bijzondere gevelbekleding maken het huis tot een opvallende verschijning. Achter de gevel gaat dankzij een vide met daklicht en een split-level verdieping, een bijzonder lichte woon- en werkruimte schuil.

De opdrachtgever, een beeldend kunstenaar, wilde een ruimtelijk verrassend en flexibel indeelbaar huis met doorzichten. Tegelijkertijd had hij de wens om genoeg privacy en intimiteit te hebben en zich terug te kunnen trekken in zijn eigen wereld. Dat werd opgelost door twee in elkaar grijpende L-vormige volumes op elkaar te stapelen, een zone voor wonen en een zone voor werken. In het centrum is een vide met daklicht er boven. In combinatie met de split level verdieping ontstaan hierdoor de gewenste doorkijkjes en dringt het licht tot diep in het huis door. Aan de buitenzijde zijn de hoeken afgerond waardoor het huis een zachte profilering krijgt. De gevel is bedekt met volledig recyclebare strips van vrachtwagendoek, waarin een grafisch patroon van luchtbellen is gestanst.

Nominatie(s): Daylight Award 2012

Designed for an artist, FabricFacade consists of two interlocking L-shaped volumes (dwelling and studio zones) with a central skylight-topped space. This, together with the split-level floors, allows daylight to flood the house. The roundcornered exterior is clad with strips of tarpaulin with a punched pattern of air bubbles.

Nominated for Daylight Award 2012.

Nominatie(s): 

  • Daylight Award 2012
Gemiddeld: 3.7 (3 stemmen)
Zeussingel 41
1363 TM Almere