Twin

Project Architect(en): 

Opdrachtgever: 

  • Prive

Bouwer: 

Realisatie: 

2009

Deze Twin-woningen staan als broer en zus naast elkaar. Door de combinatie van twee bouwvolumes van verschillende hoogten en breedten en de toepassing van verschillende kleuren baksteen en hout in de buitengevels, wordt het ensemble dynamisch.

Twee bevriende families hebben tweeling-woningen laten ontwerpen op naast elkaar gelegen kavels. De twee huizen schurken tegen elkaar aan. Ze zijn qua uiterlijk duidelijk van dezelfde origine, maar kregen toch een individuele articulering. De voorkeur van de opdrachtgevers ging uit naar rechte lijnen en geometrische vormen; maar het mocht niet saai worden. Dat is bereikt door ramen op onverwachte plekken in te voegen en een afwerking in verschillende materialen te kiezen. De woningen zijn naar de straatkant meer gesloten, maar aan de achterkant veel opener. Een royale hal met vide zorgt voor een verbinding tussen de begane grond en de verdiepingen.

Two friendly families had their houses built close together on adjacent plots. They wanted a composition of straight lines and geometrical shapes. The twin houses have similarities but are not identical. Windows inserted in surprising places and different finishing materials achieve a lively result. The volumes are more open to the gardens at the rear. Each house has a full-height hall linking the two floors.

Nog geen stemmen
Dionysusstraat 7
1363 TN Almere