Villa Otto-Brown

Project Architect(en): 

Opdrachtgever: 

  • Prive

Bouwer: 

Realisatie: 

2011

In een deelgebied van het Homeruskwartier zijn zogenaamde architectenkavels uitgegeven. Architecten kunnen daar voor eigen rekening en risico een eigen vrijstaande woning ontwerpen. Eenmaal gerealiseerd kunnen de woningen worden verkocht. De architect die er het beste in slaagt in de huid van een eventuele opdrachtgever te kruipen, zal de woning binnen afzienbare tijd kunnen verkopen.

Voor de architect was dit ontwerp een uitdaging. Het huis bestaat uit twee delen. Een plint van glas, met daarboven een compact blok, bekleed met oranje platen. Het volume van de twee verdiepingen domineert de glazen puien van de begane grond. Deze zijn, om het effect te versterken, in het midden van elk gevelvlak naar binnen geknikt, Ook de ramen op de eerste en tweede verdieping staan schuin in het rechte vlak van de gevelbeplating, wat een perspectivisch interessant beeld oplevert.

Built on one of the “architect's plots” in Homerus, this house consists of a compact block clad in orange panels standing on a glazed base. Windows in the upper block slant from the horizontal, producing a perspective illusion. The sides of the glazed base inflect inwards at the centre, adding to the effect.

Gemiddeld: 3.8 (4 stemmen)
Priamusstraat 3
1363 VD Almere