Woonhuis Brussel

Project Architect(en): 

Opdrachtgever: 

  • Prive

Bouwer: 

Realisatie: 

2010

Deze woning heeft de uitstraling van een nostalgisch pakhuis met een sobere traditionele gevelindeling. Ondanks de inspiratie op een gebouwtype dat is geënt op opslag van goederen, is de woning van binnen zeer ruimtelijk.

Deze woning is geïnspireerd op een oud pakhuis. Het typerende kenmerk van een pakhuis, het centraal kunnen laden en lossen op elke verdieping, is zichtbaar in het ontwerp gebracht door de grote halfronde glazen deuren in de middelste travee van de woning. Net als bij een traditioneel pakhuis, is ook hier de gevel sober gehouden met betrekkelijk kleine gevelopeningen links en rechts van het middendeel en alleen muurankers als ornamenten. Om binnen de ruimtelijkheid te verkrijgen, is een vide aangebracht die de keuken en woonkamer met elkaar verbindt. Een ander opvallend element is de hal die over de gehele breedte van de woning is doorgezet. Een groot gebogen raam aan de waterkant zorgt voor veel lichtinval aan de achterkant van de woning.

Inspired by traditional waterside warehouses, the middle bay of the house has large double doors on all floors, small side windows and wall anchors as the only brickwork ornaments. The upper “loading doors” are round-topped and glazed. A large arched window admits ample daylight at the rear. Inside there is a full-width entrance hall and a vertical space linking the kitchen and living room.

Nog geen stemmen
Aresstraat 51
1363 VJ Almere